22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Έναρξη νέων εργαστηρίων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών

Share

Την έναρξη νέων τμημάτων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (ζωγραφικής, χειροτεχνίας, σχεδίου, γλυπτικής και ξυλογλυπτικής), για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως ενήλικες, για το σχολικό έτος 2021-2022 ανακοίνωσε η Art.T.O.S. (Art Team Of Santorini).

Στόχος είναι οι μαθητές (μικροί και μεγάλοι) να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους, εξερευνώντας την τέχνη και εμβαθύνοντας στην έννοια της. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις εικαστικές τέχνες και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, μαθαίνοντας τα διάφορα υλικά και εικαστικά μέσα.

Για τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων της γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί και της  ξυλογλυπτικής, τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις ενότητες και δημιουργούνται τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

Για τους αρχάριους, η κάθε ενότητα χωρίζεται σε δύο στάδια, και μετά την ολοκλήρωσή τους εντάσσονται στα τμήματα των προχωρημένων.

1ο στάδιο: γνωριμία, επαφή, ασφάλεια και χειρισμός εργαλείων κοπής
2ο στάδιο: σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης) όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωσή του.

Για τους προχωρημένους στις δύο ενότητες θα αντληθούν θέματα και μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο, ενώ στην τρίτη ενότητα θα δουλέψουν ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και τη σύγχρονη τέχνη.

Τα τμήματα προσχολικής ηλικίας, παιδιών και εφήβων σε ζωγραφική, χειροτεχνία και σχέδιο χωρίζονται ηλικιακά:

  • Στο τμήμα Α (4-6 και 6-9 χρονών)

Εξοικείωση µε απλά υλικά, μέσα και τεχνικές. Τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με νέα υλικά και να κόβουν/κολλούν χαρτιά και χαρτόνια. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη. Δημιουργία παιχνιδιών µε έργα τέχνης, εικόνες κτλ. Εκμάθηση διάσημων έργων τέχνης και καλλιτεχνών

  • Στο τμήμα Β (9-11 χρονών)

Εξοικείωση µε ζωγραφικά μέσα και τεχνικές. Τα παιδιά μαθαίνουν απλά μορφικά στοιχεία. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν βάθος και προοπτική στα έργα τους, μαθαίνουν διάσημα έργα τέχνης, καλλιτέχνες και αναγνωρίζουν τις διάφορες περιόδους της τέχνης στα έργα.

  • Στο τμήμα Γ (12-16 χρονών )

Οι έφηβοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν µε ευχέρεια νέα υλικά και τεχνικές. Μαθαίνουν τους χρωματικούς τόνους, συμπληρωματικά χρώματα, συνδυασμούς χρωμάτων, ισορροπία καθώς και πώς να ζωγραφίζουν με μικρή χρωματική παλέτα/βασικά χρώματα. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν βάθος/προοπτική στα έργα τους. Κατανοούν το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και το κενό και το γεμάτο. Δημιουργούν έργα επηρεασμένα από τη θεματολογία έργων τέχνης. Μαθαίνουν τις εκφραστικές και επικοινωνιακές δυνατότητες του σχεδίου και της ζωγραφικής. Μαθαίνουν διάσημα έργα τέχνης, καλλιτέχνες και αναγνωρίζουν τις διάφορες περιόδους της τέχνης στα έργα. Συμμετέχουν επίσης σε ομαδική ζωγραφική.

Τα μαθήματα γίνονται στον χώρο των εργαστηρίων στη Μεσαριά, στο οικοδομικό τετράγωνο του Κωτσόβολου, πλησίον του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Θήρας, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Οι αίθουσες των εργαστηρίων απολυμαίνονται διαρκώς και μετά από κάθε μάθημα. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις για λόγους ασφαλείας, είναι περιορισμένες. Στον χώρο διατίθενται αντισηπτικά και μάσκες. Ο χώρος των εργαστηρίων αερίζεται με φυσικό τρόπο ώστε να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα και το σύστημα ψύξης – θέρμανσης είναι ανοιχτού κυκλώματος. Οι καθηγητές των εργαστηρίων είναι εμβολιασμένοι.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, για νέες εγγραφές θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Τα νέα τμήματα θα ξεκινούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 όταν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.

Οργάνωση – Υλοποίηση: Καλλιτεχνική Ομάδα Κοιν.Σ.Επ. Art.T.O.S (Art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Επιμέλεια-Διδασκαλία: Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης, Γωγώ Τρυψιάνη, Ιωάννης Χάλαρης.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 18:00-20:00 στα τηλέφωνα 6977562373 και 6946112029, στο mail arttosgr@gmail.com και εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη