Έναρξη περιβαλλοντικών δράσεων στα σχολεία του Δήμου Θήρας

Εγκαινιάζοντας μια σειρά ενεργειών για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού, ο Δήμος Θήρας διοργάνωσε χθες (25/5) την προβολή του ντοκιμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού “Φύλακες του Αιγαίου”. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Αντιδημάρχου Θήρας Σοφίας Κίτσου, του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Στεφανάκη, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών των σχολείων.

Παρουσιάζοντας εικόνες από τους βυθούς και τις θάλασσες των Κυκλάδων, το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελεί την πιο πρόσφατη κι ολοκληρωμένη αναφορά στα θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα, εξαιτίας της υπεραλίευσης και των επιπτώσεων στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Αιγαίου.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν πολλά τμήματα από δημοτικά σχολεία του Δήμου Θήρας. Την προβολή του ντοκιμαντέρ προλόγισαν η Αντιδήμαρχος Θήρας, Σοφία Κίτσου, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Όμηρος Ευαγγελινός και ο πρόεδρος του Συλλόγου “Θηραϊκή Θάλασσα” που ενεργοποιείται για τη δημιουργία της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής Σαντορίνης, Βαγγέλης Παράβας.

Λίγα λόγια για τους “Φύλακες του Αιγαίου” 
Το ντοκιμαντέρ “Φύλακες του Αιγαίου” καταγράφει την πενταετή οδύσσεια του κινηματογραφιστή Όμηρου Ευαγγελινού καθώς ταξιδεύει με ένα παλιό ψαροκάικο στα νησιά των Κυκλάδων για να ερευνήσει το θέμα της υπεραλίευσης και τον αγώνα επιβίωσης των μικρών ψαράδων στις ακτές του Αιγαίου. Πραγματεύεται με εμπεριστατωμένη έρευνα, τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη μεγάλη αλιεία, παρουσιάζοντας εκτενώς την άποψη των Ελλήνων ψαράδων που συμφωνούν σε συγκεκριμένες λύσεις για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, δίνοντας την ευκαιρία διατήρησης του θαλάσσιου ισοζυγίου για την βιωσιμότητα της θαλάσσιας βιοποικιλότητας τόσο του Αιγαίου όσο και της Μεσογείου. Με στοιχεία που κλονίζουν τον απλό θεατή, το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει το μεγάλο αυτό ζήτημα, αναδεικνύοντάς το σε θέμα άμεσης επίλυσης για την διασφάλιση της αειφορίας των θαλασσών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη