Έναρξη προγράμματος “Relax Mind” στον ΔΑΠΠΟΣ

Με ανακοίνωσή του ο ΔΑΠΠΟΣ ενημερώνει πως ξεκινά και φέτος το πρόγραμμα “Relax Mind –  Ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων”.

Το πρόγραμμα είναι μια εκπαιδευτική-θεραπευτική εμπειρία σε ομαδικό πλαίσιο που στόχο έχει την ενδυνάμωση της ψυχολογίας και την εκμάθηση και καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων για άνδρες και γυναίκες. Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την ομάδα έχουν να κάνουν με την ψυχολογική ενδυνάμωση και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε κοινωνικές δεξιότητες στην αλληλεπίδραση με τους άλλους, είτε με άνεση είτε με δυσκολία. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι η θεωρητική προσέγγιση, δηλαδή η απόκτηση καινούργιων γνώσεων πάνω σε γνώριμα θέματα και οι βιωματικές ασκήσεις. Οι βιωματικές ασκήσεις είναι απλές ασκήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ομαδικής συνάντησης με συγκεκριμένες οδηγίες αλλά ελευθέρια στην απόδοση. Με απλά λόγια μοιάζει σαν να ένα παιχνίδι, σαν να είναι κάτι τεχνητό αλλά η εμπειρία, το βίωμα, μέσα από την άσκηση είναι αυθεντικό και μοναδικό κάθε φορά.

Το πρόγραμμα “Relax Mind” ξεκινά από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και θα δημιουργηθούν δύο τμήματα:
– Ένα για αρχάριους που θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη στις 10:15-11:15, για ενήλικες που πρώτη φορά θα πάρουν μέρος σε ομαδικές διεργασίες
– Ένα για προχωρημένους που θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη στις 11:30-12:30, για ενήλικες που έχουν ήδη εμπειρία με ομαδικές διεργασίες.

Οι θέσεις στην κάθε ομάδα είναι περιορισμένες (8-10 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ενήλικες κάθε ηλικίας και φύλου.

Το κόστος συμμετοχής ανά κύκλο είναι 5 ευρώ/άτομο.

Για απορίες σχετικά με το πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούνα να επικοινωνήσουν με την επιστημονικά υπεύθυνη και σύμβουλο ψυχικής υγείας κα Γωγώ Αγιαννιωτάκη, μέσω γραπτού μηνύματος στο τηλ: 6951817881 ή μέσω email στο relaxlifesantorini@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here