Έναρξη του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα

Αφιερωμένο στη μελέτη της Αρχαιολογίας, της Αρχαίας Ιστορίας, της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και του κλασικού πολιτισμού

Το πρώτο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην αγγλική γλώσσα, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές, ξεκίνησε χθες (30/9) τη λειτουργία του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την τελετή υποδοχής των φοιτητών και το πρώτο εισαγωγικό μάθημα.

Το πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με τίτλο “BA program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece” είναι αφιερωμένο στη μελέτη της Αρχαιολογίας, της Αρχαίας Ιστορίας, της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και του κλασικού πολιτισμού γενικότερα, τόσο μέσα από 32 μαθήματα του προγράμματος σπουδών, όσο και σε συνδυασμό με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλες τοποθεσίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σε αυτό έχουν εγγραφεί 28 φοιτητές από 10 χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Αίγυπτος κλπ), οι οποίοι παρακολούθησαν δια ζώσης ή διαδικτυακά τόσο την τελετή υποδοχής όσο και το εισαγωγικό μάθημα. Όπως επεσήμανε ο Πρύτανης, Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του, ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον και έχουν κατατεθεί αιτήσεις φοιτητών για το πρόγραμμα του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Σήμερα στο ΕΚΠΑ είναι εγγεγραμμένοι 7.600 αλλοδαποί φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Ο διεθνής προσανατολισμός του ΕΚΠΑ, η εξωστρέφεια και η εμπειρία, που έχει αποκτηθεί από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αλλοδαπών φοιτητών για σπουδές, ήταν αυτά που συνετέλεσαν στην ίδρυση του εν λόγω νέου προγράμματος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη