AEGEAN 600 – Ένας απαιτητικός ιστιοπλοϊκός αγώνας που περνάει και από τη Σαντορίνη

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης πρόκειται να διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος, στις 14-20 Ιουνίου, τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα AEGEAN 600. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος και έχει ως στόχους να προβάλει σε διεθνές επίπεδο τη χώρα και τα νησιά της, αλλά και να βάλει την Ελλάδα στον χάρτη των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας 600 ναυτικών μιλίων, στους οποίους παίρνουν μέρος κάποια από τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη και οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι ανοιχτής θάλασσας από όλο τον κόσμο.

Μέχρι τώρα διεξάγονται πέντε μεγάλοι διεθνείς αγώνες 600 ναυτικών μιλίων (Newport – Βερμούδες, Rolex Fastnet Race, Rolex Sydney Hobart, Rolex Middle Sea Race, RORC Caribbean 600 by Rolex) και το AEGEAN 600 θα γίνει ο έκτος.

Είναι ένας αγώνας σχεδιασμένος από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, σε μία πλεύση 605 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό. Ο στόλος του αγώνα, μετά την εκκίνηση από το Σούνιο, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Μήλο. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσει νοτιότερα προς την Κάσο, και αφού αφήσει αριστερά την Κάρπαθο, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο. Τα σκάφη θα πλεύσουν δίπλα από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Πάτμο, και θα διασχίσουν το Ικάριο, ένα Πέλαγος που υπόσχεται πάντα δυνατές ιστιοπλοϊκές συγκινήσεις. Οι αγωνιζόμενοι θα έρθουν, κατόπιν, αντιμέτωποι με την πρόκληση της πλεύσης ανάμεσα στη Μύκονο και τη Δήλο. Τα τελευταία νησιά της διαδρομής θα είναι η Γυάρος και η Κέα. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης θα συνδράμει κατά τη διέλευση των σκαφών του αγώνα από την καλντέρα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη