17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον ΔΑΠΠΟΣ και την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Share

Από σήμερα 30 Νοεμβρίου και μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, ο ΔΑΠΠΟΣ, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, παρουσιάζει σε μαθητές της Σαντορίνης ειδικό ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά τις ιδέες που αφορούν την κλιματική ουδετερότητα και παράλληλα να τα ωθήσει να αποκτήσουν ορθή ενεργειακή συνείδηση.

Το πρόγραμμα αναμένεται να φιλοξενήσει μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, τους μαθητές του Γενικού Λυκείου αλλά και των ΕΠΑΛ του νησιού. Ήδη σήμερα (30/11), πρώτη μέρα παρουσίασης του προγράμματος, το παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ακρωτηρίου, της Οίας και του Πύργου.

Παρουσιαστής του προγράμματος ήταν ο Δρ. Διονύσης Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και Ειδικός Επιστήμονας της Ρ.Α.Ε., ο οποίος με τη βοήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού, μίλησε με τον πιο απλό τρόπο στα παιδιά για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την έννοια της ενεργειακής μετάβασης, την ενεργειακή κρίση, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους. Η παρουσίαση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, με τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ στο τέλος μοιράστηκε σε όλους και ένα ενημερωτικό έντυπο με θέμα την αιολική ενέργεια.

Όπως σημειώνει ο ΔΑΠΠΟΣ σε ανακοίνωσή του, “το περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για τον Οργανισμό, που με γνώμονα την “επόμενη μέρα” στοχεύει πάντα στη πραγματοποίηση δράσεων που βοηθούν στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και στην ανάδειξη της σημασία της ορθής διαχείρισης της ενέργειας”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη