19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για δωρεάν ελέγχους Covid-19 σε εκπαιδευτικούς

Share

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου Covid-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορoνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου Covid-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει “στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορονοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης  στο σχολικό περιβάλλον”.

“Ενόψει της διά ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορονοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη