Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ενημέρωση για τα πνευματικά δικαιώματα που διαχειρίζεται η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Με επιστολή προς τα μέλη του που υποχρεούνται σε πληρωμή Πνευματικών Δικαιωμάτων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε συμφωνία με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, η οποία έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο που έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των διαπραγματευτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εταιρεία ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για το διάστημα από το έτος 2018 έως και το 2022. Η συμφωνία ισχύει έως τις 28/6, με πιθανότητα να δοθεί παράταση. Επισημαίνεται ωστόσο ότι δεν είναι δεσμευτική για τις επιχειρήσεις και ότι εάν υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένα ή συλλογικά να επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία προς όφελος των επιχειρήσεων, αυτό θα πρέπει να επιδιωχθεί.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας, η διαδικασία και οι απαραίτητες αιτήσεις είναι διαθέσιμα εδώ.

“Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνεχίζει να διεκδικεί τη διόρθωση της λάθος και ατεκμηρίωτης απόφασης της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ να έχει διαφορετικές και αυξημένες τιμές για τις επιχειρήσεις της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είναι να ωριμάσουν επιτέλους οι συνθήκες και όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές (πολιτεία, δικαιούχοι, επιχειρήσεις) να συμφωνήσουν σε μια ενιαία στρατηγική χρέωσης και η είσπραξη να πραγματοποιείται από έναν και μοναδικό φορέα για όλους τους δικαιούχους”, αναφέρεται επίσης στην επιστολή προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη