Dive In Action: Ενημερωτικές δράσεις για θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου

Ολοκληρώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action ο πρώτος κύκλος θαλάσσιων περιβαλλοντικών-ενημερωτικών παρουσιάσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Δημοτικό Σχολείο του Εμπορείου, μια δράση με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκληση της Σχολικής Επιτροπής, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας. Οι παρουσιάσεις έγιναν από τις 12/5 έως τις 20/5 στα τμήματα της Β’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου.

Μέσα από την προβολή video με τις τοπικές παρατηρήσεις της Dive In Action, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θαλάσσιο περιβάλλον στους βυθούς της Σαντορίνης, τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς της Καλντέρας και την τοπική βιοποικιλότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο ζήτημα της θαλάσσιας περιβαλλοντικής ρύπανσης και στο πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ανακύκλωση.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους θαλάσσιους οργανισμούς, μιλώντας για τις δικές τους εμπειρίες και τη σχέση τους με το θαλάσσιο ευεργετικό περιβάλλον, ενώ κατέθεσαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για το ζήτημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης υπό το πρίσμα της δικής τους αντίληψης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη