Ενημερωτική εκδήλωση για την κατάσταση του ηφαιστείου

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Γνωριμία με το ηφαίστειο, τον συγκάτοικό μας στη Σαντορίνη”, με στόχο να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια.

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

  1. Παρακολούθηση του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης, Μιχάλης Φυτίκας (Ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)
  2. Αποτελέσματα παρακολούθησης φυσικοχημικών παραμέτρων του ηφαιστείου της Σαντορίνης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης).
  3. Σεισμοί βάθους κάτω από τη Σαντορίνη: Όταν το ηφαίστειο από απειλή γίνεται ασπίδα προστασίας για το δομημένο και φυσικό περιβάλλον, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη