ΙΜΠΗΣ: Ενημερωτική εκδήλωση για το ηφαίστειο (βίντεο)

Πρόσφατες έρευνες για το ηφαίστειο και "πρόβλεψη" σεισμών

Την τακτική ενημέρωση προς το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 30/3 το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης.

Όσοι βρέθηκαν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου παρών ήταν και ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούσουν τα όσα ενδιαφέροντα είπαν οι δύο κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης. Ειδικότερα, ο Καθηγητής ΑΠΘ και Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ Κώστας Παπαζάχος μίλησε για την “πρόβλεψη” των σεισμών και τη σημασία της για τη Σαντορίνη. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ Γιώργος Βουγιουκαλάκης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα πρόσφατων ερευνών για το ηφαίστειο της Σαντορίνης, ενώ έκανε και μια εισαγωγή σχετικά με όσα θα έβλεπαν οι συμμετέχοντες στη γεωλογική περιήγηση που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη ημέρα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο της εκδήλωσης που ακολουθεί.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το πρωί της Κυριακής οι 120 περίπου συμμετέχοντες στην περιήγηση, μεταξύ των οποίων και αρκετά στελέχη του Λόχου Εθνοφυλακής Σαντορίνης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ και να κάνουν “μια βόλτα στον χώρο και το χρόνο του νησιού”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη