Σαντορίνη: Ενημερωτικό διήμερο για το ηφαίστειο

Στη Νέα Καμένη. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Η δημοτική επιχείρηση ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.) πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή χρονιά εκπαιδευτική εκδρομή στην Νέα Καμένη & περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της Θήρας.

Η εκδρομή αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ., ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ενίσχυσαν περαιτέρω την καλή διάθεση όλων.

Η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ., κυρίους Μιχάλη Φυτίκα, Σπύρο Παυλίδη και Γιώργη Βουγιουκαλάκη για την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση που προσέφεραν στους κατοίκους του νησιού, την Ένωση Λεμβούχων για τη διάθεση των δύο σκαφών που μετέφεραν τους 250 συμμετέχοντες και φυσικά τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στην περιήγηση!

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο βράδυ, 20/10/2018, πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο η ετήσια φθινοπωρινή ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση του ηφαιστείου με ομιλητή τον καθηγητή σεισμολογίας κ. Κώστα Παπαζάχο, ενώ ο ηφαιστειολόγος κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης αναφέρθηκε στον ρόλο των ηφαιστείων στην εξέλιξη του ανθρώπου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here