Ενισχύεται ο “Ιανός”

Σταδιακά αποκτά χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου βρισκόταν σήμερα το πρωί η κακοκαιρία Ιανός, που δείχνει να ενισχύεται και να αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane).

Θέση του Ιανού το πρωί της Πέμπτης 17/9

Η ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του είναι περί τα 1000 hPa και μέχρι το βράδυ αναμένεται να πέσει στα επίπεδα των 990 hPa, ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν εκτιμήθηκαν από δορυφόρους στα 65 km/h (8 μποφόρ).

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο Ιανός θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη ΒΔ Πελοπόννησο, όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/9, ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του Ιανού μέχρι και τη νύχτα του Σαββάτου 19/9, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο (Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική Στερεά και ηπιότερα άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Εκτός από τα μεγάλα ύψη βροχής, ο Ιανός θα συνοδεύεται από σποραδικές καταιγίδες, ανέμους που κατά τόπους θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας (άνω των 10 μποφόρ) και πολύ μεγάλο κυματισμό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη