Εννέα νεαροί καλλιτέχνες από τη Σαντορίνη διακρίνονται σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής

Εννέα έργα μαθητών της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) είναι μεταξύ αυτών που κατάφεραν να διακριθούν στον 22o παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition.

Πρόκειται για τις γεμάτες φαντασία ζωγραφιές της 12χρονης Μαρίας Παντελή, της 10χρονης Δέσποινας Δρόσου, του 15χρονου Χαράλαμπου Χριστοφορίδη, της 6χρονης Νικολέτας Δαμίγου, της 9χρονης Ηλιάννας Παλογέλη, του 6χρονου Ιωάννη-Ιανού Σουκάκου, της 7χρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρέκα, της 7χρονης Ελένης Μάστακα και της 11χρονης Αλεξάνδρας Νικολαένκο.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη μακρινή Ιαπωνία, με την υποστήριξη της UNESCO και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, παρουσιάζοντας έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών αλλά και να λειτουργήσει η τέχνη ως μέσο έκφρασης και κατανόησης της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού.

Φέτος συμμετείχαν συνολικά παραπάνω από 30.000 παιδιά παγκοσμίως, περίπου 12.000 από 25 χώρες της Ευρώπης. Οι μόνες βραβεύσεις που απονεμήθηκαν σε παιδιά από την Ελλάδα, είναι οι εννέα στους παραπάνω μαθητές της Art.t.o.S. Στα 42 χρόνια του θεσμού, μόλις 24 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν καταφέρει να βραβευτούν. Τα 13 είναι από τη Σαντορίνη, καθώς εκτός των εννέα φετινών, το 2018 μια μαθήτρια της Art.t.o.S. και το 2020 τρεις μαθητές διακρίθηκαν επίσης με το βραβείο Kanagawa.

Στον φετινό διαγωνισμό, από την Art.t.o.S. συμμετείχαν με τα έργα τους συνολικά 114 παιδιά από τα τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια των εικαστικών Χρήστου -Cesario- Αντωνιάδη, Ιωανέλης Κυριακοπούλου, Γεωργίας Τρυψιάνη και Σωτήρη Τασιόπουλου και με την αρωγή της αντιδημάρχου πολιτισμού Σοφίας Κίτσου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά του νησιού  συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη