15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Ένταση και πάλι για τον θόλο του ραντάρ στον Προφήτη Ηλία | Δεν θα γίνει η εγκατάσταση

Μονή: Με απόφαση του ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ όλες οι ενέργειες αναβάθμισης και εγκατάστασης του ραδιοθόλου

Share

Νεότερη ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2017 | 14.30

Τα διαβήματα και οι επαφές του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου με στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές και τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ απέδωσαν καρπούς και η εγκατάσταση του ραδιοθόλου στο ραντάρ του βουνού του Προφήτη Ηλία δεν θα πραγματοποιηθεί στην παρούσα φάση. Ένας νέος κύκλος συζητήσεων και συνενοήσεων για το θέμα αυτό, με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Με ανάρτηση στο ιστολόγιό της η Μονή ενημερώνει ότι με απόφαση του ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ όλες οι ενέργειες αναβάθμισης και εγκατάστασης του ραδιοθόλου και καλεί όσους έχουν αποκλείσει το δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία να απελευθερώσουν τον δρόμο.

[adning id="140783"]

Προηγούμενη ενημέρωση

Σημαντικός αριθμός πιστών που υποστηρίζουν τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού έχουν αποκλείσει με οχήματα τον δρόμο που οδηγεί στην κορυφή τού ομώνυμου βουνού.

Αιτία, για μια ακόμα φορά, της έντασης που έχει δημιουργηθεί είναι η επιμονή του Υπουργείου ΕΘνικής Άμυνας να εγκαταστήσει ραδιοθόλο στο ραντάρ που λειτουργεί στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται δίπλα στη Μονή. Και αυτό παρά τις αντιδράσεις σχεδόν σύσσωμης της θηραΪκής κοινωνίας, που ζητά την καθολική απομάκρυνση του ραντάρ από τη Σαντορίνη και παρά τις σχετικές υποσχέσεις που λέγεται ότι έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία.

[adning id="140783"]

Γερανός, που ήρθε για το σκοπό αυτό στο νησί, έφθασε κοντά στην περιοχή του ραντάρ αλλά αποκλείστηκε από οχήματα της Μονής και κατοίκων που έσπευσαν στο σημείο. Είναι η δεύτερη φορά που γερανός έρχεται στη Σαντορίνη προκειμένου να τοποθετήσει τον ραδιοθόλο στο ραντάρ και η όλη ενέργεια βρίσκει ενεργά αντίθετους τους μοναχούς της Μονής και μεγάλο αριθμό πιστών που τους συμπαρίστανται.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου χθές (16-11-2017) το απόγευμα συνελήφθησαν σχετικά με το θέμα αυτό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 52, 38 και 26 ετών οι οποίοι είχαν προβεί σε κατάληψη οδοστρώματος με στάθμευση αυτοκινήτων παρακωλύοντας τη συγκοινωνία-διέλευση οχημάτων επί επαρχιακού οδικού δικτύου.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη