22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς καθιερώνεται και ενισχύεται

Στις 4-6 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς

Share

Τη διεξαγωγή του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας, στις 4-6 Μαΐου 2018 ανακοίνωσε η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας. Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα και θα συμπεριλαμβάνει μάλιστα και τους μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων.

Πρωταρχικός σκοπός του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Σαντορίνη και τη Θηρασία να παρουσιάσουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν μέσα στη σχολική χρονιά σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Μέσα σ’ έναν χώρο που θα τους παρέχει όλες τις τεχνικές και αισθητικές δυνατότητες να εκφραστούν. Το Μαθητικό Φεστιβάλ δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για συνεργασία, έκφραση, δημιουργία και αλληλεπίδραση, έναν κοινό τόπο επικοινωνίας. Οι άξονες δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: εικαστικές δημιουργίες, μουσική – χορό – θέατρο, τεχνολογία, εκθέσεις/ παρουσιάσεις.

[adning id="140783"]


Το Μαθητικό Φεστιβάλ του 2018 έχει πάρει και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει ήδη προωθηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες. Θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας, του ΔΑΠΠΟΣ, του SAF καθώς και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο, αγκαλιάστηκε και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών, παιδιών και γονέων, δημιουργώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και την προσδοκία για το επόμενο! Κρατήστε λοιπόν την ημερομηνία, 4-6 Μαΐου 2018 για το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Σαντορίνη