Εντατικοί έλεγχοι για κροτίδες και βεγγαλικά – Συστάσεις από την Αστυνομία

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, συχνά γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.

Με στόχο να αποτραπεί η παράνομη κατοχή, εμπορία και χρήση βεγγαλικών και κροτίδων και κατ’ επέκταση να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, με στοχευμένους ελέγχους απ’ όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου 8/4 συνελήφθη στην Πάρο ένας ημεδαπός, στο κατάστημα του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 πακέτα ειδών πυροτεχνίας (συνολικά 4.948 τεμάχια), τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια.

Προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να γίνουν αντιληπτοί οι κίνδυνοι που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, η Ελληνική Αστυνομία επαναλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη