Ένταξη της ΔΕΥΑΘ σε πρόγραμμα για τεχνική βοήθεια και συμβουλή στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης

Ανάμεσα στις 35 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Ελλάδας επιλέχθηκε η ΔΕΥΑ Θήρας για την αξιολόγηση της τεχνικής λειτουργικής και οικονομικής  απόδοσής της, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “Τεχνική βοήθεια και συμβουλή σχετικά με τους τομείς Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις της προγραμματικής περιόδου 2021-2027”, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μελέτη επικεντρώνεται σε ΔΕΥΑ που λειτουργούν ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις στους αντίστοιχους Δήμους και περιλαμβάνει τρεις φάσεις: Έναρξη, Υλοποίηση, Ολοκλήρωση. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μια συνολική αξιολόγηση της επιχειρησιακής και οικονομικής της απόδοσης, μέσω ενός συνόλου δεικτών απόδοσης που σχετίζονται με τους υδάτινους πόρους και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις, το προσωπικό, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και την οικονομική βιωσιμότητα.

Με την έναρξη του έργου “Τεχνική βοήθεια και συμβουλή σχετικά με τους τομείς Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις της προγραμματικής περιόδου 2021-2027”, σήμερα Δευτέρα 25/10 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα εκτεθούν όλα τα σχετικά με τις μελέτες θέματα, με ομιλητές προσωπικότητες – ειδήμονες σε θέματα υδάτινων πόρων και τεχνικών διαχείρισης του νερού, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Γιώργο Μαρινάκη, καθώς και στελέχη των ΔΕΥΑ της χώρας.

“Για τη ΔΕΥΑΘ η ένταξή της στο εν λόγω πρόγραμμα συνιστά μια τεράστια επιτυχία, καθώς της παρέχεται η δυνατότητα να συνταχθούν μελέτες άρτιες και ολοκληρωμένες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από την Επιχείρηση, οι οποίες θα μπορούν να ενταχθούν άμεσα σε προσεχή Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης” σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιχείρησης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη