Ν. Αιγαίο: Ενθαρρυντικά μηνύματα από το πρώτο δεκαήμερο μετά το άνοιγμα του τουρισμού

5.679 επιβάτες διεθνών πτήσεων έφτασαν στη Σαντορίνη

Αισιοδοξία για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις, αποπνέουν, σύμφωνα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα επίσημα δεδομένα της Fraport για το πρώτο δεκαήμερο μετά το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, επιβεβαιώνοντας ότι τα νησιά διατηρούν το ισχυρό brand και το υψηλό μερίδιο που σταθερά κατείχαν στην τουριστική αγορά τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, βασιζόμενη σε στοιχεία της Fraport, οι αφίξεις εξελίσσονται με κλιμακωτό ρυθμό, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνεται τόσο ο αριθμός των αφιχθέντων επιβατών όσο και οι πόλεις και χώρες προέλευσής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο 22/5 η Ρόδος υποδέχθηκε πολίτες από 21 ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ σε αντίστοιχα νούμερα κινήθηκε και η Κως.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 13-23/5 τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 250 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 33.000 ξένους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική κίνηση εκτυλίχθηκε ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, όπου τηρούνται ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, των τουριστών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου), τις πρώτες δέκα ημέρες από το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, οι αφίξεις επιβατών είχαν ως εξής:

  • Ρόδος: 15.977 επιβάτες
  • Κως: 8.307 επιβάτες
  • Μύκονος: 3.090 επιβάτες
  • Σαντορίνη: 5.679 επιβάτες

Ειδικότερα το νησί της Ρόδου, στις 13/5 υποδέχτηκε 1.110 επιβάτες, ενώ η κίνηση κλιμακώθηκε το Σάββατο 22/5, όπου στο αεροδρόμιο Διαγόρας έφθασαν με 29 πτήσεις 3.727 ξένοι επισκέπτες. Το πρώτο δεκαήμερο του ελληνικού τουρισμού, το νησί των Ιπποτών επισκέφθηκαν σχεδόν 16.000 επισκέπτες.

Το Σάββατο 22/5 υπήρξε και για την Κω η μέρα με τις περισσότερες αφίξεις, καθώς το νησί υποδέχθηκαν περίπου 3.300 τουρίστες μέσω 20 πτήσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων στο νησί του Ιπποκράτη για το πρώτο δεκαήμερο διαμορφώθηκε στους 8.307.

Η Μύκονος υποδέχθηκε περισσότερους από 3.000 ξένους τουρίστες την περίοδο 13-23/5, ενώ τους 5.679 επισκέπτες έφτασε η Σαντορίνη για το ίδιο διάστημα.

Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης που απολαμβάνουν προορισμοί του Ν. Αιγαίου είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη και συνεχίζουν να αυξάνονται οι πτήσεις από τη Μ. Βρετανία, παρόλο που οι Βρετανοί επιβάτες επιστρέφοντας στη χώρα τους είναι επί του παρόντος υποχρεωμένοι να μείνουν καραντίνα σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη