Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 27/11 η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων, Σεβασμιώτατου κ. Αμφιλόχιου, από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, εκπροσωπούντα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και μέχρι χθες Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας.

Το “παρών” έδωσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Παροναξίας, Ιλίου, Κηφισίας, Μαρωνείας, Θεσσαλιώτιδος, Τρίκκης, Φιλίππων και Φθιώτιδος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και  Φίλιππος Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητές, πρόσκοποι, Πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου, οι Ηγούμενοι των Ι.Μ. Χοζοβιωτίσσης και Προφήτη Ηλία, μαζί με τον ιερό κλήρο του νησιού, κληρικούς από την Αθήνα και άλλες περιοχές, που μαζί με πολλούς πιστούς υποδέχθηκαν με επευφημίες τον νέο Ποιμενάρχη, υπό τα θριαμβικά εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας.

Στα προπύλαια του ναού, ο Δήμαρχος Θήρας υποδέχθηκε και προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο, προσφέροντάς του αρχιερατικό εγκόλπιο.

Μετά την αντιφώνηση του Σεβασμιώτατου κ. Αμφιλοχίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία και η τελετή της ενθρόνισής του, κατά την οποία αναγνώστηκαν σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Tον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο προσφώνησε εκ μέρους του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο μέχρι χθες Τοποτηρητής, Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β, οι εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων, ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου-Θήρας κ. Πέτρος και εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Νικόλαος Σιγάλας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του, υπό τις επευφημίες των πιστών. “Δεν έρχομαι ως Δεσπότης και ούτε φιλοδοξώ να γίνω ο Δεσπότης της καρδιάς σας αλλά ο Επίσκοπος των ψυχών σας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θήρας.

Σήμερα (28/11) πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την Ι.Μ. Σύρου


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη