Παναγιά Σέργενα, Βόθωνας. Φωτογραφία αρχείου Atlantea

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις μέρες οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Παναγίας της Σέργενας, στον Βόθωνα, και το πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο στις 15:30 θα μεταφερθεί η εικόνα από τον ιερό ναό της Παναγίας και θα ακολουθήσει εσπερινός στην Παναγία τη Σέργενα. Το πρωί της Κυριακής στις 07:30 θα έχει θεία λειτουργία και στις 17:00 μεγάλο εσπερινό που μόλις ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει το γλέντι με φαγητό, κρασί, χορό και τραγούδια που θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Η Παναγιά η Σέργενα (ή Παναγιά της Τρύπας όπως είναι επίσης γνωστή) είναι μια μικρή εκκλησία σκαμμένη ψηλά στις πλαγιές ενός “φαραγγιού”, σε ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία της Σαντορίνης, στις παρυφές του Βόθωνα, όπου μπορεί να πλησιάσει κανείς μόνο με τα πόδια. Βρίσκεται εκεί περισσότερο από τετρακόσια χρόνια και χάρη στην αγάπη και την επιμέλεια των Βοθωνιατών είναι άριστα διατηρημένη, καθαρή και περιποιημένη. Αποτελεί από τα πλέον ενδιαφέροντα θρησκευτικά μνημεία του νησιού.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here