Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σαντορίνη

Προσαρμοσμένος στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία θα είναι ο φετινός εορτασμός της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σαντορίνη.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την τέλεση δοξολογίας και την κατάθεση στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 08:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρονται πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου 2021 και ώρα 11:00 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας. Καλούνται οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές, κατά την έναρξη της δοξολογίας να καταλάβουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Ναού.

– Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία “Σαρπάκη”. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488 τ.Β’/6.10.2006). Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

– Τελετάρχης ορίζεται ο κος Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός Υπάλληλος Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη