Ελληνική σημαία
Photo by Dimitri Houtteman on Unsplash

Τέλεση δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων, που θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, περιλαμβάνουν φέτος οι εκδηλωσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, το πρόγραμμα στη Σαντορίνη περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 08:00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρουμε πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.
  3. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
  4. Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές, κατά την έναρξη της δοξολογίας θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Ναού.
  5. Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία Σαρπάκη. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488 τ.Β’/6.10.2006). Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

“Η ματαίωση των παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και όλους τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους αντίστοιχα” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here