Εορτασμός της Υπαπαντής στη Μητρόπολη των Φηρών

Με λειτουργική λαμπρότητα και τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και του φιλευσεβούς λαού της Σαντορίνης, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός των Φηρών την δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής, με τη συμμετοχή των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και του οικείου Ποιμενάρχη κ. Αμφιλοχίου.

Κατά τον Μέγα Τρισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους άρτους της πανήγυρης.

Την κυριώνυμο της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, ο οποίος κατά την διακονία του λόγου ανέπτυξε την αιτία για την οποία ο Χριστός σε κάθε ιστορική στιγμή παραμένει σημείο αντιλεγόμενο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τόσο τους Αγίους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του να συμμετάσχουν στην πρώτη για την Αρχιερατεία του πανήγυρη του Μητροπολιτικού του Ναού, αλλά και όσους συνετέλεσαν στην εύτακτη, ευπρόσωπη και λειτουργικώς άριστη διεξαγωγή της πανήγυρης.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους διευθυντές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και της τοπικής τηλεόρασης  Volcano TV οι οποίοι συνήργησαν τα μέγιστα ώστε, να μεταδοθούν οι ιερές ακολουθίες από τα ραδιοτηλεοπτικά τους μέσα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη