Σαντορίνη: Εορτασμός των 425 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Αγ. Αικατερίνης

Του Τάγματος των Δομινικανίδων 

Την 425η επέτειο από την ίδρυσή της γιόρτασε η Καθολική Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, του Τάγματος των Δομινικανίδων, στη Σαντορίνη, καθώς και την εορτή του προστάτη και ιδρυτή του τάγματος Αγίου Δομινίκου.

Την Κυριακή 7/8 τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της μονής Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Αποστολικός Νούντσιος της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, σεβασμιότατος π. Σάβιο Χον Ταϊ Φαϊ. Συλλειτούργησαν ο σεβασμιότατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου, ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας π. Γεώργιος Αλτουβάς, ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου π. Ιωσήφ Πρίντεζης. ο π. Δαμιανός του τάγματος των Δομινικανών και ο π. Ματθαίος. Επίσης παρέστησαν ο διάκονος π. Γουλιέλμος και τέσσερις ιεροσπουδαστές του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου, που αυτή την περίοδο, βρίσκονται στην Τήνο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Δομίνικου, όπου προέστη ο σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης, ο οποίος στην ομιλία του προέτρεψε τις αδελφές Δομινικανίδες να μείνουν πιστές στην αποστολή τους, προσευχόμενες για την Εκκλησία και για όλες τις ανάγκες της ανθρωπότητας.

Τo Δομινικανό Τάγμα, που ιδρύθηκε το 1216 από τον Αγ. Δομίνικο, αποτελείται από ιεροκήρυκες, μοναχές και λαϊκούς. Το Τάγμα χαρακτηρίζει η αγάπη και η ευλάβεια προς την Αειπάρθενο Μαρία του Ροδαρίου.

Η κοινότητα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, στα Φηρά, που ιδρύθηκε το 1596, αποτελείται από Αδελφές διαφόρων εθνικοτήτων, σύμβολο της παγκόσμιας Εκκλησίας και της συμφιλίωσης όλων γύρω από το Χριστό. Η Παναγία του Ροδαρίου ή “Ροζάρια”, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι του νησιού, συνόδεψε και προστάτεψε τη ζωή των αδελφών της Μονής από την αρχή της ύπαρξής τους.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη