Επαφές του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στη Fitur 2024

Το “παρών” στην έκθεση τουρισμού Fitur 2024 στη Μαδρίτη της Ισπανίας, έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης. Η Fitur αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς η ισπανική πρωτεύουσα είναι διαμετακομιστικός κόμβος για τις τουριστικές ροές από και προς την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εκεί, ο κος Παγώνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών Vueling, Iberia και Volotea, στο πλαίσιο των προσπαθειών επέκτασης του προγράμματός τους με νέες πτήσεις προς τη Σαντορίνη.

Συμμετείχε επίσης στο συνέδριο που διοργάνωσε ο “Σύνδεσμος Πρακτόρων Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη”, καθώς σήμερα η αγορά της Λατινικής Αμερικής θεωρείται μία από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες διεθνώς, ιδιαίτερα μάλιστα στα ακριβά και πολύ ακριβά ταξίδια. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο κος Παγώνης είχε εκτενείς  συζητήσεις με τον μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα των χωρών της Λατινικής Αμερικής Alejandro Οsa που διοργανώνει ταξίδια προς την Ελλάδα και πρόεδρο του Συνδέσμου Πρακτόρων Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη, σχετικά με την ενίσχυση και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με θέμα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την εξέλιξη των επιχειρήσεων ώστε να συμβαδίζουν με τις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, αλλά και με στελέχη του γραφείου ΕΟΤ στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές, η Fitur 2024 (24-28/1) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καταγράφοντας ιστορικά υψηλό επίπεδο συμμετοχών και επισκέψεων. Ο αριθμός των επισκεπτών αναμενόταν να ξεπεράσει 250.000 άτομα, περίπου στα ίδια επίπεδα με το ρεκόρ της έκθεσης του 2020, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή έκθεση αρίθμησε συνολικά 15 εκθέτες, με την συντριπτική πλειονότητα αυτών να στεγάζονται στο περίπτερο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Οι Έλληνες εκθέτες προσέλκυσαν υψηλό αριθμό ενδιαφερόμενων επαγγελματιών και ιδιωτών επισκεπτών της έκθεσης, πραγματοποιώντας στοχευμένες συναντήσεις για την προώθηση της χώρας μας και την επέκταση του τουριστικού δικτύου της στην αγορά της Ισπανίας. Παράλληλα προέβαλαν τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες και ιδιώτες επισκέπτες της έκθεσης, ανανέωσαν τις επαφές τους με το πελατολόγιό τους και διερεύνησαν τις προοπτικές για ενίσχυση υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων συνεργασιών στις αγορές της Ιβηρικής και των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη