20 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων σε 17 νησιά

Share

Σε 17 νησιά επεκτείνεται από σήμερα 7/12/22 η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τα νησιά: Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδος, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλυμνος, Κίναρος, Λέβιθα, Λήμνος, Μαθράκι, Μαράθι, Οθωνοί, Οινούσσες, Τέλενδος και Ψέριμος.

Η διαδικασία
Οι ωφελούμενοι του μέτρου και κάτοχοι Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (MAN)/Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝΕ) θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους για το Μ.Ι. Καυσίμων, στην πλατφόρμα της δράσης. Σε περίπτωση που δεν έχουν εκδώσει ΜΑΝ/ΜΑΝΕ, οφείλουν πρώτα να πιστοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας για την απόκτηση τους, ώστε να καταστούν δικαιούχοι του μέτρου του Μ.Ι.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να προμηθεύονται επιλέξιμα υγρά καύσιμα επιδεικνύοντας την κάρτα τους με τον ΜΑΝ/ΜΑΝΕ στον πρατηριούχο, ο οποίος καταχωρεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης την σχετική απόδειξη των καυσίμων που προμηθεύτηκαν. Συγκεκριμένα, το μέτρο συμπεριλαμβάνει όλους τους τύπους αμόλυβδης βενζίνης (unleaded), όλους τους τύπους πετρελαίου κίνησης (diesel), το υγραέριο κίνησης (autogas) και το πετρέλαιο θέρμανσης (diesel θέρμανσης).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Θυμίζουμε ότι το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το 2022 εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε: Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Αγκίστρι, Αλόννησο, Αμμουλιανή, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Ελαφόνησο, Ιθάκη, Ίο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κουφονήσια, Κύθηρα, Κύθνο, Λειψούς, Λέρο, Μεγανήσι, Μεγίστη, Μήλο, Νίσυρο, Παξούς, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Σύμη, Σχοινούσα, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, “η επέκταση στο σύνολο των μικρών νησιών της Ελλάδας, καθώς και η προσθήκη της Λήμνου και της Καλύμνου, στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των Καυσίμων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην άρση των ανισοτήτων και στην πρόσθετη ανακούφιση, για πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών αυτών, για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών των καυσίμων. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, συνεργάζεται για τη στοχευμένη υλοποίηση του μέτρου”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη