ECDC: Επιδεινωμένη η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας στον τελευταίο χάρτη

Με βαθύ κόκκινο χρώμα προσδιορίζονται τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και η Κρήτη στον αναθεωρημένο χάρτη που δημοσίευσε σήμερα το ECDC, ο οποίος αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων σε συνδυασμό με τον δείκτη θετικότητας τις τελευταίες 14 ημέρες. Στον ίδιο χάρτη, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου εμφανίζονται με κίτρινο χρώμα και όλες οι υπόλοιπες περιοχές είναι στο κόκκινο. Καμία περιοχή δεν είναι στο πράσινο, όπως συνέβαινε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας της τελευταίας εβδομάδας, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι με κίτρινο χρώμα, δηλαδή το ποσοστό θετικότητας κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Με πράσινο, δηλαδή θετικότητα κάτω του 1% είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη.

Στον χάρτη με τον αριθμό τεστ ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα, η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθύ πράσινο, που σημαίνει ότι στη χώρα μας διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ.

Οι χάρτες του ECDC δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy) έως την Τρίτη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη