Επιδότηση διδάκτρων για τους παιδικούς σταθμούς Οίας και Επισκοπής Γωνιάς

espa_2014-2020Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Θήρας, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Οίας και της Επισκοπής Γωνιάς θα συμμετέχουν και για το ερχόμενο σχολικό έτος (2014-2015) στην δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακης και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά επιδότηση των διδάκτρων μέσω ΕΣΠΑ.

Δικαίωμα αίτησης έχουν οι μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες, νηπίων από 30 μηνών και μέχρι την ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και οι πατέρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Εξαιρούνται από το πρόγραμμα οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Η επιλογή των δικαιούχων μητέρων θα γίνει με μοριοδότηση, με βάση την τρέχουσα επαγγελματική και οικογενειακή της κατάσταση και τα οικογενειακά εισοδήματα του 2013 (σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2014). Το οικογενειακό εισοδηματικό όριο για να μπορεί μια μητέρα να υποβάλει αίτηση δεν πρέπει ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν μέχρι 2 παιδιά, 30.000 ευρώ για μέχρι 3 παιδιά, 33.000 ευρώ για μέχρι 4 παιδιά και 36.000 ευρώ για οικογένειες με 5 παιδιά και άνω.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για χρηματοδότηση των μητέρων θα υποβάλλονται προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης από τις 25/7/2014 μέχρι τις 4/8/2014. Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη στο website της ΕΕΤΑΑ από τις 25/7.

Προς το παρόν μπορείτε να δείτε την πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο αρχείο ΕΔΩ (από τη σελίδα 31 και μετά).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη