Επικαιροποιημένος οδηγός εργασιακών δικαιωμάτων από τη ΓΣΕΕ

Τον επικαιροποιημένο οδηγό εργασιακών δικαιωμάτων διαθέτει σε ηλεκτρονική μορφή η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο, που απλουστευμένα και χωρίς κουραστικές παραπομπές σε διατάξεις νόμων, περιγράφει με συντομία επιλεγμένες διατάξεις βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (π.χ. σύμβαση εργασίας, άδειες, μισθός, ωράριο εργασίας, τηλεργασία κ.ά).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να καλυφθούν βασικές ανάγκες πληροφόρησης των εργαζομένων για διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, “που αρκετές φορές καταστρατηγούνται σε πλειάδα εργασιακών χώρων”.

“Τα τελευταία χρόνια, έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στο ατομικό εργατικό δίκαιο, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία νέα έκδοση που εμπεριέχει σχεδόν όλες τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις, προκειμένου να φτάσει αυτός ο οδηγός, αν είναι δυνατόν στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του, σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να είναι σε όλους γνωστά τα δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει ειδικά QR CODE, ώστε να οι ενδιαφερόμενοι να συνδέονται άμεσα με τις online εφαρμογές, που πλέον αποτελούν ισχυρά διαπραγματευτικά εργαλεία γνώσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη