Επιμορφωτικό πρόγραμμα για μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θήρας στην Κύπρο

Από συζητήσεις εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Θήρας διαπιστώθηκε η ανάγκη της βελτίωσης του προγράμματος σπουδών του σχολείου μέσω της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Για την τρέχουσα σχολική περίοδο 2023-2024 το σχολείο επιλέχτηκε από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ να υλοποιήσει το διάστημα 5-16 Φεβρουαρίου 2024 επιμόρφωση για τέσσερις εκπαιδευόμενους στον Τουρισμό.

Οι συμμετέχοντες, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του ΣΔΕ Γιώργο Στεφάνου και τον Υπεύθυνο του τμήματος Χρήστο Γιώρη φιλοξενήθηκαν στην Λεμεσό, έδρα του εκπαιδευτικού φορέα F.G.G. EDUCULTURE CENTER EDUGATION LTD.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με εφαρμογή καινοτόμων και αποτελεσματικών μεθοδολογιών ώστε οι συμμετέχοντες:

  • να ενθαρρυνθούν στη διεθνή δικτύωση και τη σύσταση συνεργασιών,
  • να εμπλουτίσουν το θεωρητικό και πρακτικό τους υπόβαθρο,
  • να μοιραστούν τις ιστορίες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους στον τουρισμό.
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος έγινε εισαγωγή στον τουρισμό και τις δραστηριότητες του τουρισμού, ενώ παράλληλα οργανώθηκε πρόγραμμα επισκέψεων: στο επιμελητήριο Λεμεσού, σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις αγροτουρισμού, σε επιχειρήσεις εστίασης, σε επιχειρήσεις παραδοσιακής χειροτεχνίας αλλά και σε ιστορικά μνημεία, σε θρησκευτικούς τόπους, σε φυσιολατρικά μονοπάτια, σε ποδηλατικές διαδρομές και σε άλλα αξιοθέατα του νησιού, τα οποία αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της Κύπρου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονεμήθηκε από τον εκπαιδευτικό φορέα στους συμμετέχοντες Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Μέσω της δράσης, το ΣΔΕ Θήρας επιδιώκει οι εκπαιδευόμενοί του να είναι ενημερωμένοι για τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βελτιώνοντας γνώσεις και δεξιότητες, παρακολουθώντας ομιλίες από ειδικούς του τουρισμού, γνωρίζοντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κύπρου και διαφοροποιώντας στάσεις και απόψεις για τον τουρισμό, να βελτιώσουν τελικά την εργασιακή τους θέση στο νέο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Σαντορίνης.

Τα στελέχη του ΣΔΕ Θήρας επιδιώκουν επίσης να αποκτήσουν εμπειρίες και τεχνογνωσία που θα συντελέσουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, ενώ ταυτόχρονα θα το κάνουν μέλος ενός δικτύου Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών οργανισμών ώστε στο μέλλον να οργανωθούν νέες συνεργασίες.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη