Επίσημη αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Για την απόσυρση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ειδοποιήθηκαν επισήμως χθες (7/7) τα Ηνωμένα Έθνη. Η ειδοποίηση θα καταστεί εκτελεστέα μετά από την συμπλήρωση ενός έτους, στις 6 Ιουλίου 2021, όπως διευκρίνισαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου χρηματοδότη του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Απριλίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), εξαιτίας της “κακής διαχείρισης” της πανδημίας του κορονοϊού, κατηγορώντας τον ότι καθυστέρησε να αντιδράσει ενάντια σ’ αυτήν.

Στο μεταξύ, χθες ξεπεράστηκε στις ΗΠΑ το φράγμα των 60.000 νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό σε 24 ώρες. Πρόκειται για επίπεδο-ρεκόρ αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, όπου το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ιδίως στη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας, η χώρα γνωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στο νότιο και στο δυτικό της τμήμα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, πάνω από 1.100 άνθρωποι υπέκυψαν στην αμερικανική επικράτεια, ενώ το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 131.362 νεκρούς.

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα αποδίδει στο ότι γίνονται πολλά τεστ, όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε ομοσπονδιακό και πάνω απ’ όλα σε τοπικό επίπεδο χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη