Επίσκεψη εργασίας Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη Σαντορίνη

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί, σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, στη Σαντορίνη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Γιώργο Λεονταρίτη.

Το μεσημέρι Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων του νησιού. Στη συνατηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος Άναφης

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ τέθηκαν από όλους τους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη και αφορούν κυρίως στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, καθώς και στην έλλειψη υποδομών με ιδιαίτερη έμφαση στο οδικό δίκτυο, στο λιμάνι και στα σχολικά κτίρια. Παράλληλα οι κκ Χαζημάρκος και Λεονταρίτης ενημερώθηκαν για το θέμα της προστασίας της Βλυχάδας και του μοναδικού περιβάλλοντος του νησιού.

Ο κος Χατζημάρκος σε ό,τι αφορά στον περιφερειακό δρόμο Οίας-Αεροδρομίου δεσμεύτηκε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 και θα παραδοθεί προς χρήση ενώ επίσης θα πραγματοποιηθούν έργα και στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει και το “έργο” της κατασκευής υδατοδρομίων σε 26 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Σαντορίνης.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι, παρά τα προβλήματα και την έλλειψη χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσπαθεί να βρίσκει πηγές χρηματοδότησης μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και τράπεζες.

Σημαντική επίσης ήταν και η δέσμευσή του Περιφερειάρχη για το ποσό των 500.000 ευρώ για τον τομέα της παιδείας στο νησί, καθώς και για τη βοήθειά του για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ενημέρωσαν επιπλέον τους παριστάμενους για τις προσπάθειες και τις πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, καθώς είναι ένα πρόβλημα που αφορά στο σύνολο της Περιφέρειας και τους Δήμους που ανήκουν σε αυτή.

Οι κ.κ. Χατζημάρκος και Λεονταρίτης επισκέφθηκαν στη συνέχεια τον περιφερειακό δρόμο Οίας-Αεροδρομίου για να δουν την πρόοδο των έργων, ενώ το απόγευμα μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασής του.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη