Επίσκεψη στη Σαντορίνη δημοσιογράφων και tour operators από το Κουβέιτ

Ξανάγηση στο Ακρωτήρι για τους επισκέπτες από το Κουβέιτ

Δημοσιογράφοι και tour operators από το Κουβέιτ επισκέφθηκαν, 16-19 Μαΐου 2012, την Ελλάδα μετά από πρόσκληση του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Γραφείων). Ο ΗΑΤΤΑ διοργάνωσε αυτό το ταξίδι γνωριμίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Κουβέιτ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Aegean Airlines,  με σκοπό τη γνωριμία με τη χώρα μας και το άνοιγμα της αγοράς του Κουβέιτ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι φιλοξενούμενοι  είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Αθήνας, τη Σαντορίνη και την Αίγινα και ενθουσιάστηκαν από το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Στη Σαντορίνη ήρθαν στις 17 Μαΐου 2012 και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και επισκέφθηκαν το Οινοποιείο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΗΑΤΤΑ, η αγορά του Κουβέιτ είναι αναπτυσσόμενη και αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες. Σημαντικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί  για την καθιέρωση έκτακτων απευθείας πτήσεων. Ήδη η Aegean Airlines ξεκινά στις 14 Ιουνίου απευθείας πτήσεις Αθήνα – Κουβέιτ σε συνεργασία με tour operators του Κουβέιτ.

Το Κουβέιτ είναι μία μικρή χώρα 3 εκ. κατοίκων, με πλούσια οικονομία. Ταξιδεύουν τα 2,5 εκ και πραγματοποιούν 3-4 ταξίδια το χρόνο, με περιόδους αιχμής τους μήνες: Ιούνιο- Σεπτέμβριο (κύριες καλοκαιρινές διακοπές, διάρκειας 1 μήνα) και το Δεκέμβριο (χειμερινοί προορισμοί). Επιπλέον στο Κουβέιτ, εργάζονται πολλοί ξένοι πολίτες, με ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι επίσης ταξιδεύουν σε πολλές χώρες και κυρίως στην Ευρώπη.

Οι τουρίστες από το Κουβέιτ  ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με βασικούς προορισμούς: τις αραβικές (χώρες τους Κόλπου) και ασιατικές χώρες, με έμφαση την Τουρκία, καθώς και την Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, αλλά και  Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία,  κ.α.). Τα ενδιαφέροντά τους είναι ο τουρισμός πολυτελείας, shopping, night life, τουρισμός υγείας- spa holidays, δραστηριότητες για παιδιά, διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, κρουαζιέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και για συνδυαστικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα έχει πολύ μικρό ποσοστό από τους τουρίστες αυτούς. Ο HATTA πιστεύει, όμως, ότι μπορεί να προσελκύσει σημαντικό αριθμό τουριστών από το Κουβέιτ και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη