Ο Πρέσβης της Τουρκίας στον Δήμαρχο

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άρης Χλωρίδης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς

Με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, στην διάρκειας μιας ώρας συνάντησης, ο Δήμαρχος Θήρας ενημέρωσε τον Τούρκο Πρέσβη για την τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης, για την μοναδική γεωλογική ομορφιά του νησιού μας, καθώς και για το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο συζητήθηκε διεξοδικά η πιθανή ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα της προώθησης των μοναδικών αγροτικών προϊόντων μας.

Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα της πιθανής διαμόρφωσης κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και την ενεργοποίηση απευθείας ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της τουριστικής βίζας που σήμερα λειτουργεί ανασχετικά στην υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας. Ο Δήμαρχος Θήρας θα αναλάβει πρωτοβουλία για να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη