Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου σε Κύπρο και Ελλάδα στις 2-6 Δεκεμβρίου

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Κύπρο και στη συνέχεια την Ελλάδα στο διάστημα από 2 ως 6 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Το αποστολικό αυτό ταξίδι, το 35ο του πάπα στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, θα σηματοδοτηθεί από την επιστροφή του ποντίφικα στη Λέσβο, νησί εμβληματικό της μεταναστευτικής κρίσης, στο οποίο είχε ήδη μεταβεί το 2016.

“Ο πάπας θα μεταβεί στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου και θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, και την Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα μεταβεί στην Αθήνα και στο νησί της Λέσβου”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του πάπα Ματέο Μπρούνι.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει άφιξη το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, επίσκεψη αυθημερόν στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής και αναχώρηση από την Αθήνα για Ρώμη το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου.

Ο Αργεντινός ποντίφικας, ο οποίος θα γίνει 85 ετών τον Δεκέμβριο και τον Ιούλιο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο, είχε μειώσει δραστικά πέρυσι τα ταξίδια του εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. Φέτος έκανε ένα ιστορικό ταξίδι στο Ιράκ και το Σεπτέμβριο μετέβη στη Σλοβακία και τη Βουδαπέστη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη