Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαντορίνη

Τη Σαντορίνη πρόκειται να επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Δήμαρχος Θήρας κος Αντώνης Σιγάλας, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου.

Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 13 Οκτωβρίου, ο κος Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Θήρας “για την προσφορά του στην Πατρίδα, τον Δημοκρατικό Πολιτισμό και την Επιστήμη, καθώς έχει παγκοσμίως τιμήσει στο μέγιστο τη χώρα μας. Η λαμπρή ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και η πορεία του μέχρι σήμερα είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν ως πολιτικό, επιστήμονα μα πάνω απ’ όλα ως άνθρωπο”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Σαντορίνη, ο Πρόερος της Δημοκρατίας θα φτάσει στο νησί το πρωί της Πέμπτης και αρχικά θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου θα ξεναγηθεί από τον διευθυντή των ανασκαφών, κο Χρίστο Ντούμα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στον Πύργο όπου θα ξεναγηθεί από τον Ηγούμενο, πατέρα Δαμασκηνό.

Θα ακολουθήσει η Τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Θήρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός.

Στη συνέχεια ο κος Παυλόπουλος θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ε. & Λ. Νομικού, κο Γουλιέλμο Μπάικα, στη μνήμη των Θηραίων ευεργετών Λούλας και Ευάγγελου Νομικού για την ίδρυση του Ιδρύματος που φέρει το όνομά τους και την προσφορά τους στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά.

Με τη λήξη της τελετής, ο Δήμαρχος Θήρας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εστιατόριο του νησιού, ενώ πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κος Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Πτωχοκομείο Θήρας, όπου θα τον υποδεχτούν ο Πρόεδρος του Πτωχοκομείου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κος Επιφάνιος και ο Αντιπρόεδρος, Καθηγητής και Ακαδημαϊκός, κος Χαράλαμπος Ρούσσος. 

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη