Επισπεύδει τις διαδικασίες υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχωρά η περιφερειακή αρχή, μετά και την διευθέτηση του ζητήματος ερμηνείας που είχε ανακύψει σε υπηρεσιακό επίπεδο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όσον αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις -δεδομένης της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου- και το οποίο αποσαφηνίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στην Νάξο χθες (28/3/2016), ενέκρινε την τροποποίηση των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αντίστοιχων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για την μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Καρπάθου, Καστελορίζου, Ρόδου, Σύμης, Χάλκης, Σύρου, Πάρου, Μήλου, Νάξου και Αμοργού. Η τροποποίηση αφορά στην παράταση ισχύος των Προγραμματικών Συμβάσεων κατά 18 μήνες από την ημερομηνία λήξης τους, προκειμένου να καλυφθεί η καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της γραφειοκρατικής εμπλοκής στο Υπουργείο Ναυτιλίας, να ολοκληρωθεί πλήρως και με επιτυχία το αντικείμενο των συμβάσεων και να είναι δυνατή η λειτουργία των υδατοδρομίων, αμέσως μετά την εκτέλεσή τους.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων το συντομότερο δυνατόν, ενέκρινε την τροποποίηση προηγούμενων αποφάσεών του, με τις οποίες είχε εγκριθεί το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αντίστοιχων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, για την μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων Αστυπάλαιας, Τήλου, Κάσου, Νισύρου, Κω, Σικίνου, Θήρας, Άνδρου, Κύθνου και Κέας. Η τροποποίηση αφορά στην παράταση ισχύος των Προγραμματικών Συμβάσεων κατά 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη