Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Θήρας από το ΕΜΠ για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Συνάντηση εργασίας, μεταξύ του δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα και της ερευνητικής – επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Σερράο, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Θήρας και του ΕΜΠ, με τίτλο: “Ερευνητική και επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Θήρας κατά τη διαδικασία εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τη διαμόρφωση κατευθύνσεων πολιτικής για τον χωρικό σχεδιασμό”. Η Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ + ΦΠΑ, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 και έχει συνολική διάρκεια 18 μήνες από την εντολή έναρξης εκπόνησης της 1ης φάσης του ερευνητικού προγράμματος.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης και με την επιστημονική υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, ο Δήμος θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και θεσμοθέτησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σαντορίνης, του οποίου η εκπόνηση έχει ανατεθεί, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Θήρας, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) αποτελεί απαραίτητο και ιδιαίτερα σημαντικό θεσμικό “εργαλείο”, προκειμένου να υλοποιηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης της Σαντορίνης. Είναι αυτό που θα καθορίσει το πρότυπο χωρικής οργάνωσης του νησιού, τις χρήσεις γης, τα τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα, αλλά και τη χωροθέτηση των μεγάλων έργων υποδομής που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την συνάντηση ως “ιδιαίτερα παραγωγική”, τονίζοντας πως “η επιστημονική επάρκεια των στελεχών της ερευνητικής ομάδας και ιδιαίτερα του επιστημονικού υπεύθυνου καθηγητή Κωνσταντίνου Σερράου αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα του αποτελέσματος και διασφαλίζουν την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στην εκπόνηση του ΕΠΣ.”

Η συνεργασία των στελεχών της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ και της αντίστοιχης ομάδας έργου του Δήμου Θήρας θα ενταθεί το προσεχές διάστημα, με συναντήσεις που θα γίνουν στη Σαντορίνη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη