Επιστολή νεφροπαθών Σαντορίνης προς τον Γ. Βρούτση

Επώνυμη επιστολή προς τον υπουργό εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, έστειλαν οκτώ νεφροπαθείς του νησιού μας, προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβασή του για την κάλυψη του κόστους αιμοκάθαρσης από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

καταρχάς θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας προς τους νεφροπαθείς της Σαντορίνης και να σας ευχηθούμε ολόψυχα υγεία, δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας σας και των υποχρεώσεών σας κύριε Υπουργέ, αλλά και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας, σας ζητούμε συγνώμη για αυτή μας την ενόχληση.

Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης και είμαστε αναγκασμένοι να υποβαλλόμαστε κάθε δύο μέρες σε μία πολύωρη και εξαντλητική διαδικασία αιμοκάθαρσης. Στο νησί μας εδρεύει μία και μοναδική νεφρολογική κλινική που ανήκει σε ιδιώτη. Δυστυχώς τα ασφαλιστικά μας ταμεία δεν αποζημιώνουν την συμβεβλημένη κλινική για τις αιμοκαθάρσεις που κάνουμε, παρά το γεγονός ότι η λειτουργία της είναι απολύτως νόμιμη και σύμφωνη με τους προβλεπόμενους κανόνες. Οι οικονομικές μας δυνατότητες να πληρώσουμε οι ίδιοι την ιδιωτική κλινική, είναι πολύ περιορισμένες και μετά τις τελευταίες μειώσεις των συντάξεων μας είναι σχεδόν μηδαμινές. Έχουμε αρχίσει να γινόμαστε ενοχλητικοί στους συμπατριώτες μας, παρακαλώντας για τη βοήθειά τους, αλλά αυτό αποτελεί προσωρινή λύση. Σε όλη τη ζωή μας εργαστήκαμε τίμια και πληρώσαμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Έστω και αν οι συμπατριώτες μας στηρίζουν, από το υστέρημά τους, τον δύσκολο αγώνα μας για τη ζωή, είναι επιθυμία μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς το υπόλοιπο της ζωής μας.

Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, μας προτείνουν ως μοναδική λύση να φύγουμε από το νησί μας για την Αθήνα ή για άλλη πόλη όπου υπάρχουν αντίστοιχα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα με μονάδα αιμοκάθαρσης. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση για εμάς, αφού οι περισσότεροι δεν έχουμε που την κεφαλήν κλίναι αν βρεθούμε μακριά από το σπίτι μας, τη Σαντορίνη. Ειλικρινά στην περίπτωση αυτή θα προτιμούσαμε να πεθάνουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε, παρά σε παγκάκι των Αθηνών.

Κύριε Υπουργέ δεν θα σας κουράσουμε άλλο. Ζητούμε μόνο την παρέμβασή σας ώστε να καταβληθούν σε εμάς ή στην νεφρολογική κλινική τα οφειλόμενα χρήματα από τα ασφαλιστικά μας ταμεία (ΙΚΑ-ΕΟΠΥ-ΟΓΑ), για να μπορέσει να λειτουργήσει πλέον κανονικά η νεφρολογική μονάδα.

Πιστεύουμε σε εσάς κύριε Υπουργέ και αγωνιούμε μέχρι να δοθεί τέλος στην οικονομική μας δοκιμασία, αφού γνωρίζουμε ότι λύση στη δοκιμασία της υγείας μας δεν υπάρχει.

Δεχθείτε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους τους νεφροπαθείς της Σαντορίνης και μία ευχή για υγεία, δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.

Με τιμή, οι νεφροπαθείς Σαντορίνης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη