19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Πόλεις υπό αναίρεση” στην Κάναβα Ρούσσος

Share

H Kάναβα Ρούσσος θα φιλοξενεί από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου την έκθεση αρχιτεκτονικης Πόλεις Υπό Αναίρεση. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: “Η έκθεση Πόλεις Υπό Αναίρεση παρουσιάζει έργα (σχέδια, προσχέδια, φωτογραφίες από έργα κατά τη διαδικασία δημιουργίας τους) της Αναστασίας Μπούτσικα από τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, με κύριες αναφορές στην πόλη της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Και οι δύο πόλεις (η μία σε μεγαλύτερη ένταση και σχετικά πρόσφατα, η δεύτερη σε μικρότερη ένταση, εδώ και δεκαετίες, αλλά πιο βίαια) βρίσκονται σε μια διαδικασία αυτοπροσδιορισμού και εύρεσης νέων συλλογικών ταυτοτήτων. Γεγονότα όπως η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η οικονομική κρίση με τις αποφάσεις και τα μέτρα που ακολούθησαν, η βαθιά κοινωνική κρίση, και όχι μόνο, μετατρέπουν όλο και περισσότερους πληθυσμούς σε αυτό που ο Giorgio Agamben περιγράφει ως homo sacer, έναν άνθρωπο δηλαδή του οποίου η ζωή έχει χάσει την ιερότητά της και γι’ αυτό μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς ηθικό ή νομικό αντίκτυπο… “το νόμιμο είναι και ηθικό”.

Στην έκθεση αυτή, βλέπουμε προσπάθειες σε θεωρητικό (αρχιτεκτονική προσέγγιση) και πρακτικό (φωτογραφικό και ηχητικό υλικό) επίπεδο αναδιαπραγμάτευσης των όρων ζωής και επαναπροσδιορισμού της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.”

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 19:30.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη