Γ.Ν. Θήρας: Επιστροφή καταβληθέντων μισθών ζητά η ΑΕΜΥ!

Εξώδικο από την ΑΕΜΥ ΑΕ παρέλαβαν προ ολίγων ημερών νυν και πρώην εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, προκειμένου να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που τους έχουν καταβληθεί ως μισθοί.

Τα “αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά” διαπιστώθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) μετά από έλεγχο που έγινε στην ΑΕΜΥ ΑΕ τον Φεβρουάριο του 2020. Ελέγχθηκαν 189 προσληφθέντες και υπηρετούντες στο Γ.Ν. Θήρας μέχρι τις 31/10/2019, μεταξύ των οποίων εντοπίστηκαν 92 περιπτώσεις εργαζομένων “που εντάχθηκαν μη νομίμως σε μισθολογικά κλιμάκια κατά παράβαση των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4354/2015)”, καθώς είτε τους αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα, πέραν του δημοσίου, είτε δεν κυρώθηκε από το ΔΣ της εταιρείας ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών τους.

Πρόκειται για περιπτώσεις εργαζομένων που προσελήφθησαν στο Γ.Ν. Θήρας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, την περίοδο 2016-2017, οπότε και οι ανάγκες στελέχωσης του νοσοκομείου ήταν μεγάλες. Επόμενες προσλήψεις που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Με τα εν λόγω εξώδικα, η ΑΕΜΥ ΑΕ ζητά την επιστροφή των ποσών σε 10 μηνιαίες δόσεις.

“Οι εργαζόμενοι ουδέποτε είχαν ανάμειξη αλλά και πρόσβαση σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία. Η ευθύνη για κάθε λάθος που έγινε βαραίνει τις διοικήσεις της ΑΕΜΥ” σημειώνει σε αυστηρό τόνο η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήρας, που συνεχίζει:

“Κάθε άνθρωπος που εργάστηκε στο Γ.Ν. Θήρας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει και να συνεχίσει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσπάθειες που γίνονται με σκοπό να θίξουν την υπόληψη των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είμαστε αυτουργοί ή συνένοχοι σε μη νόμιμες πράξεις, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να πλήξουν το ίδιο το νοσοκομείο”.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Σαντορίνης με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την αποστολή εξωδίκων από τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ και ζητά από τον Υπουργό Υγείας “να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά των εργαζομένων του Νοσοκομείου αυτές τις κρίσιμες ώρες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημία. Να αποσύρει άμεσα τα κατάπτυστα εξώδικα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις δικαστικές επιθέσεις της ΑΕΜΥ”.

Ν. Συρμαλένιος: Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το θέμα
Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος καλεί την κυβέρνηση “να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανακαλέσει πάραυτα τη σχετική απόφαση” και αν χρειαστεί “ας συμφωνήσουμε σε μια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει τις όποιες παρερμηνείες”.

“Από την πλευρά μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα λάβουμε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να κατατεθεί τροπολογία η οποία να καλύπτει το σύνολο των αχρεωστήτως καταβληθέντων του προσωπικού για τους προαναφερόμενους τυπικούς λόγους” σημειώνει ο κος Συρμαλένιος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη