Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών: Επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από 18 χρόνια

Ξεκινά την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών ετοιμάζεται να ξαναγράψει ιστορία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Από την Άγκυρα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Α’ ομίλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ρίχνεται την Παρασκευή 23/8 στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στην διοργανώτρια Τουρκία, με στόχο να μπορέσει να πλασαριστεί στις 4 πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

“Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς έχουμε τον στόχο μας και ξέρουμε πως θα τον πετύχουμε. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έχουμε την ευκαιρία μας. Θέλουμε να διασκεδάσουμε στη διοργάνωση, είναι ιστορική στιγμή για την Ελλάδα γιατί μετά από 18 χρόνια επιστρέφει στην ελίτ. Να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές στο 100%” δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Γκιγιέρμο Ναράνχο. “Είναι δύο τα γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο και εμείς κόντρα στη Γαλλία και τη Φινλανδία έχουμε τις πιθανότητές μας. Σερβία, Τουρκία και Βουλγαρία είναι το πιο δυνατό γκρουπ δυναμικότητας που έχουμε στον όμιλό μας” συμπλήρωσε.

“Σεβόμαστε την Τουρκία, σεβόμαστε την Σερβία, την Βουλγαρία, όλες τις ομάδες του ομίλου αλλά δεν φοβόμαστε καμία. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Για μας είναι επιτυχία που μετά από 18 χρόνια βρισκόμαστε και πάλι στα ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά δεν σταματάμε εκεί. Στόχος μας είναι η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε” δήλωσε η πασαδόρος και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου. 

Στην ομάδα συμμετέχουν και τρεις αθλήτριες του ΑΟ Θήρας, η Ευαγγελία Μερτέκη, η Μελίνα Εμμανουηλίδου και η Μαριαλένα Αρτακιανού. Αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας έχει ως εξής:

Πασαδόροι: Στυλιανή Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Όλγα Στράντζαλη, Αθανασία Τοτσίδου, Παναγιώτα Διώτη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη
Κεντρικές: Γεωργία Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μαρία Οικονομίδου
Λίμπερο: Μαρία-Ελένη Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμη

Τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα προβάλλει διαδικτυακά το www.eurovolley.tv, επίσημο κανάλι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Αν και γίνονται προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη από ελληνικό κανάλι. Η παραγωγή των αγώνων θα μοιάζει στα πρότυπα των αγώνων της Euroleague. Κάμερες θα ακολουθούν τις ομάδες από το πούλμαν μέχρι τα αποδυτήρια ενώ αρχηγός και προπονητής θα κάνουν ένα μικρό σχόλιο πριν την έναρξη.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Α’ ομίλου έχει ως εξής:

Παρασκευή 23 Αυγούστου
14.30: Γαλλία – Βουλγαρία | 17.00: Σερβία – Φινλανδία | 20.00: Τουρκία – Ελλάδα

Σάββατο 24 Αυγούστου
17.00: Γαλλία – Ελλάδα | 19.30: Φινλανδία – Τουρκία

Κυριακή 25 Αυγούστου
17.00: Βουλγαρία – Σερβία | 19.30: Ελλάδα – Φινλανδία

Δευτέρα 26 Αυγούστου
17.00: Γαλλία – Σερβία | 19.30: Τουρκία – Βουλγαρία

Τρίτη 27 Αυγούστου
17.00: Φινλανδία – Γαλλία | 19.30: Ελλάδα – Βουλγαρία

Τετάρτη 28 Αυγούστου
17.00: Σερβία – Ελλάδα | 19.30: Γαλλία – Τουρκία

Πέμπτη 29 Αυγούστου
17.00: Βουλγαρία – Φινλανδία | 19.30: Τουρκία – Σερβία

[adning id="140788"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη