13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές γυμνασίων και λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου

Share

Μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να συνεχίσουν τη διά ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.

Σημειώνεται ότι στις “κόκκινες” περιοχές, για τις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ τα λύκεια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας:

“Μετά λοιπόν, από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11/1, και τα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
– η χρήση αντισηπτικών,
– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
– οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,
– οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.”

Επιπλέον, η κα Κεραμέως πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ υπογράμμισε και τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό. Στη συνέχεια, θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Όπως είπε, πρόκειται για ένα μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Σχετικά με τους φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη