Επιστροφή στη Γη μετά από 340 μέρες στο διάστημα

nasa_m16-015
Ο αστρονάυτης της NASA Scott Kelly και ο Ρώσος κοσμοναύτης Mikhail Kornienko συμπλήρωσαν 300 μέρες διαρκούς παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 21 Ιανουαρίου 2016. Θα επιστρέψουν στη Γη την 1 Μαρτίου 2016 μετά από συνολικά 340 μέρες στο διάστημα. Πηγή: NASA

Η τηλεόραση της NASA θα παρέχει πλήρη κάλυψη την Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, καθώς τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα επιστρέφουν στη Γη, περιλαμβανομένων των Scott Kelly και Mikhail Kornienko που παρέμειναν σε τροχιά για ένα ολοκληρο χρόνο.

Για διπλάσιο διάστημα από μια συνήθη αποστολή, ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly και ο Ρώσος κοσμοναύτης Mikhail Kornienko, παρέμειναν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετρώντας χρόνο-ρεκόρ 340 ημερών. Η μακρά αυτή παραμονή έδωσε στους ερευνητές μια σπάνια ευκαιρία να μελετήσουν τις ιατρικές, φυσιολογικές, και ψυχολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια μιας μακρόχρονης διαστημικής πτήσης.

Οι επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για αυτή την αποστολή άρχισαν την προετοιμασία ένα χρόνο πριν αναχωρήσουν οι Kelly και Kornienko για τον διαστημικό σταθμό, καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνονται είναι κρίσιμης σημασίας για το ταξίδι στον Άρη. Βιολογικά δείγματα συλλέχθηκαν και εκτιμήσεις έγιναν για να διαπιστωθεί η τρέχουσα κατάσταση και στη συνέχεια να συγκριθούν με τα αντίστοιχα στοιχεία, στη διάρκεια της διαστημικής πτήσης και με αυτά που θα συλλεχθούν στη συνέχεια, για ένα χρόνο ακόμα. Παράλληλα συγκεντρώνονταν αντίστοιχα στοιχεία από τον δίδυμο αδελφό του Kelly, επίσης αστροναύτη Mark Kelly, ο οποίος βρισκόταν στη Γη προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα συγκριτικά στοιχεία.

Για να παρακολουθήσετε την ιστορική αυτή στιγμή στον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση
http://www.nasa.gov/nasatv

Για πληροφορίες σχετικά με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση
http://www.nasa.gov/station

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη