Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας

Η Ένωση λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε), είναι ο συλλογικός εκφραστής όλων των Ελληνικών Λιμενικών Οργανισμών, ανεξάρτητα της νομικής τους μορφής. Ιδρύθηκε το 2002 έχοντας ως αντικείμενο την αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τα Ελληνικά λιμάνια μέσα στο πλαίσια της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Λιμενικής βιομηχανίας.

Η ΕΛΙΜΕ, στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (15 Σεπτεμβρίου 2011), απεφάσισε να δώσει έμφαση στη νέα μορφή οργάνωσής της, κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων (European SeaportsOrganization – ESPO), της οποίας είναι μέλος. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε μία οργάνωση που θα της επιτρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη της κρουαζιέρας από τα Ελληνικά Λιμάνια. Ο λόγος είναι ότι θεωρούμε πώς ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι ο πλέον δυναμικός και ανερχόμενος κλάδος της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Επομένως, τα Ελληνικά λιμάνια σαν φυσικός χώρος υποδοχής, έχουν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξή της. Θεωρείται επομένως αυτονόητο, ότι το υπό σύσταση αποφασιστικό όργανο που θα λειτουργεί υπό την ΕΛΙΜΕ, η “Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας”, δε θα πρέπει να αποτελείται μόνο από τα λιμάνια προορισμού κρουαζιέρας, που είναι ήδη μέλη της ΕΛΙΜΕ, αλλά και από τα Λιμενικά Ταμεία που διαχειρίζονται λιμάνια, προορισμού κρουαζιέρας με πολύ σημαντική κίνηση.

Τα Ελληνικά λιμάνια, προορισμού κρουαζιέρας, που είναι στα ιδρυτικά μέλη της ΕΛΙΜΕ είναι ο Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Καβάλα.

Τα Λιμενικά Ταμεία τα οποία διαχειρίζονται λιμάνια προορισμού κρουαζιέρας και τα οποία προσεκλήθησαν να γίνουν μέλη της ΕΛΙΜΕ και κατ΄ επέκταση να εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας είναι τα Λιμενικά Ταμεία Θήρας, Μυκόνου, Νοτ. Δωδεκανήσου (Ρόδου), Πάτμου, Κω, και Πύργου (Κατάκολο).

Επιθυμία και πρόθεση της ΕΛΙΜΕ είναι ο προγραμματισμός της ένταξης βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και άλλων λιμένων κρουαζιέρας στο μέλλον, ώστε όλα τα θέματα που αφορούν τον δυναμικό αυτό κλάδο της οικονομίας μας να αντιμετωπισθούν συλλογικά.

Πηγή: www.elime.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη