AegeanBall Festival 2022: Επιτυχημένη η γιορτή του μπάσκετ στη Σύρο

Μια αθλητική - τουριστική γιορτή για τα παιδιά και τους γονείς, τους αθλητές και τους φιλάθλους

Στο επίκεντρο του μπασκετικού χάρτη βρέθηκε η Σύρος στις 6-10 Ιουλίου. Το Stoiximan AegeanBall Festival 2022, με εμπνευστή τον Γιώργο Πρίντεζη, επέστρεψε για τέταρτη χρονιά μετά από τρία χρόνια, μετατρέποντας την Ερμούπολη σε πρωτεύουσα του μπάσκετ και παράλληλα προσφέροντας στο νοσοκομείο, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σύρου περισσότερα από 20.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα γήπεδα της διοργάνωσης που στήθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη, με φόντο το επιβλητικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, πέρασαν σε πέντε μέρες περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες.

Εκεί από νωρίς το πρωί έως το βράδυ αντηχούσε ο ήχος της μπάλας. Περισσότερες από 80 ομάδες κάθε ηλικίας αγωνίστηκαν σε όλες τις κατηγορίες, κρύβοντας ανάμεσά τους όμορφες ιστορίες, εντυπωσιακό ταλέντο και πολλή αγάπη για τον αθλητισμό. Η κατηγορία ELITE, εκεί όπου αγωνίζονται επαγγελματίες αθλητές από όλη την Ελλάδα, ξεχώρισε για μια ακόμη χρονιά. Οι νικητές της, τέσσερις νεαροί συμπαίκτες στη ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας, κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο και να αγωνιστούν με τον Γιώργο Πρίντεζη και τους εκλεκτούς καλεσμένους του σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το Stoiximan AegeanBall Festival 2022 ξεκίνησε με την πρώτη βραδιά της VIP League, του πρωταθλήματος των σπουδαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων αθλητών, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και σημαντικών προσκεκλημένων.

Στη μπασκετική γιορτή της Σύρου πήραν μέρος ο χρυσός και χάλκινος Ολυμπιονίκης στους κρίκους, 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 και πρωταθλητής Ευρώπης κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ο αργυρός Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και International Marathon Swimming Hall of Famer Σπύρος Γιαννιώτης και η Βασιλική Μιλλούση, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε Μεσογειακούς αγώνες στην ενόργανη γυμναστική.

Βασιλική Μιλλούση, Μαρία Μπεκατώρου, Λευτέρης Πετρούνιας, Πάνος Κωνσταντόπουλος, Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιαννιώτης – photo by Antonis Solaris

Για το All-Star Game της VIP League βρέθηκαν επίσης στη Σύρο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης και MVP του Final-4 της EuroLeague Βασίλιε Μίσιτς, οι EuroLeague Legends, Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Τζο Αρλάουκας, ένας εκ των κορυφαίων center της Ευρώπης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος και τη Ρεάλ Μαδρίτης Γιάννης Μπουρούσης, ένας από τους κορυφαίους power forward της Ευρώπης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο φετινός κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος Ελλάδος και μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague Σάσα Βεζένκοφ και ο Γιώργος Παπαγιάννης, μέλος της κορυφαίας πεντάδας του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ακόμα οι Γιάννης Αθηναίου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Δημήτρης Κατσίβελης, Μιχάλης Λούντζης, Χρήστος Σαλούστρος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Κατερίνα Σωτηρίου, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Περσίδης, Νίκος Γκίκας, Ελεάννα Χριστινάκη, Γιάννης Αγραβάνης, Κατερίνα Σπαθάρου, Παναγιώτης Χριστόφορος, Κατερίνα Χαλικιά, Στέλλα Φουράκη, Γεωργία Βελούδου, Στεφανία Πατέρα, Μηνάς Παπαγιάννης, Βασίλης Καραχάλιος, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Γιώργος Κοψιδάς και Νίκος Χουχούλης.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων βρήκε τους Head and Shoulders Rings των Λ. Πετρούνια, Λ. Χρυσικόπουλου, Ν. Γκίκα, Κ. Σωτηρίου και τους νικητές της ELITE να προηγούνται και να παίρνουν την πρόκριση για τον Τελικό. Η δε ομάδα “Αγοράκια Λαίμαργα” αποδείχθηκε πολύ δυνατή καθώς ανταγωνίστηκε στα ίσα τους κορυφαίους αθλητές. Ο διεθνής με την εθνική ομάδα μπάσκετ, Ν. Γκίκας, πραγματοποίησε, όμως, μια εξαιρετική εμφάνιση και χάρισε τη νίκη στους συμπαίκτες του με 11-10, κερδίζοντας το πρώτο μεγάλο κύπελλο.

Την Κυριακή, στον μεγάλο Τελικό του All-Star Game οι FlexCar Lions ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Οι Γ. Μπουρούσης, Γ. Λαρεντζάκης, Κ. Χαλικιά και Κ. Παπαδάκης κέρδισαν με 19-11 τους Stoiximan Warriors των Γ. Πρίντεζη, Δ. Διαμαντίδη, Ε. Χριστινάκη, Β. Καραχάλιου και του CEO της Stoiximan Γιώργου Δασκαλάκη και καταχειροκροτήθηκαν από ολόκληρο το νησί. Ο Γιάννης Μπουρούσης αναδείχτηκε Flexcar MVP του Stoiximan AegeanBall Festival 2022.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη – photo by Stoiximan AegeanBall Festival

Τιμητικές βραβεύσεις
Παράλληλα, ο Γιώργος Πρίντεζης βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Νικόλαο Λειβαδάρα, με μία πλακέτα που έφερε πάνω ένα δάφνινο στεφάνι, συμβολίζοντας τις υψηλές Ολυμπιακές αξίες καθώς και από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον CEO της Stoiximan Γιώργο Δασκαλάκη. Ο εμπνευστής του Stoiximan AegeanBall Festival τιμήθηκε επίσης από τη διοργανώτρια εταιρεία Progame, τον Πρόεδρο Φάνη Ξηνταβελώνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Λάσκαρη με έναν μοναδικά φιλοτεχνημένο πίνακα. Τιμητική βράβευση έγινε και στον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζο Αρλάουκας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Πλούσιοι διαγωνισμοί και μοναδικές εκπλήξεις
Η διοργάνωση επιφύλασσε στους συμμετέχοντές της ένα πενθήμερο γεμάτο εκπλήξεις, διαγωνισμούς και πολύ μπάσκετ. Το Blue Star Free Throw Contest ξεκίνησε τη βραδιά, βάζοντας μέσα στα “παρκέ” της Πλατείας Μιαούλη όσους δεν θα περιμέναμε να δούμε! Η αγαπημένη παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Μαρία Μπεκατώρου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα για να αγωνιστεί και να προσφέρει χαμόγελα σε πλήθος κόσμου. Μαζί της συμμετείχαν οι Λ. Πετρούνιας, Σ. Ντούσκος, Σ. Γιαννιώτης, Β. Μιλλούση. Ο Στέφανος Ντούσκος μάλιστα πέρασε στον τελικό με τον Πάνο Κωνσταντόπουλο. Ο Vice President της Stoiximan έκανε σχεδόν το απόλυτο και με 9 εύστοχες βολές, κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό της ημέρας, δωρίζοντας το έπαθλό του σε κοινωφελές ίδρυμα.

Το KOIS Long Shot Contest, ένας από τους πιο αγαπημένους διαγωνισμούς του κοινού, είχε πολλούς διαγωνιζόμενους, όμως, η συμμετοχή της τελευταίας στιγμής έμελλε να είναι και η καλύτερη. Η διεθνής αθλήτρια με την εθνική ομάδα μπάσκετ Κ. Σπαθάρου, βρήκε στόχο πίσω από το κέντρο του γηπέδου και έγινε η δεύτερη στην ιστορία του Stoiximan AegeanBall Festival που το καταφέρνει αυτό, μετά τον Κώστα Παπανικολάου.

Αφού το πρώτο ζέσταμα είχε ήδη γίνει, ακολούθησε το Gillette Half Court Contest. Η Σ. Φουράκη και ο Λ. Χρυσικόπουλος ήταν οι μοναδικοί που ευστόχησαν από το κέντρο. Η διεθνής αθλήτρια με την Εθνική Ελλάδος, όμως, κέρδισε στην… παράταση, δηλαδή στα τρίποντα, τον διεθνή center και πανηγύρισε μπροστά στην κατάμεστη πλατεία Μιαούλη!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με το ONEX Skills Challenge. Ο νταμπλούχος Ελλάδος με τον Ολυμπιακό Μ. Λούντζης εντυπωσίασε με τις δεξιότητές του και συνέχισε την παράδοση των αθλητών που κερδίζουν τον διαγωνισμό. Στο adidas Three Point Contest, όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέδειξε πως το σουτ τριών πόντων είναι τέχνη και, μάλιστα, μια τέχνη που δεν ξεχνιέται ποτέ!

Από αριστερά: Sports Marketing Manager Adidas, κ. Άγης Σκαρβέλης, Δημήτρης Διαμαντίδης (photo by Stoiximan AegeanBall Festival)

Μέσα από το Stoiximan Shooting Stars οι ONEX Tigers, των Ν. Μιλουτίνοφ, Γ. Αθηναίου, Δ. Μωραΐτη, Σ. Πατέρα και Μ. Παπαγιάννη που ευστόχησαν από κάθε σημείο του γηπέδου, αναδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές. Ο Δ. Μωραΐτης κέρδισε το Flexcar LayUp Under Pressure και έδειξε πως η χαρακτηριστική κίνηση-σήμα κατατεθέν του οικοδεσπότη, το “πεταχτάρι”, θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά ακόμη χρόνια. Το Head And Shoulders Shoot All Around ολοκλήρωσε τη σειρά των διαγωνισμών, εμπνευσμένων από αυτούς του NBA. Ο διεθνής παίκτης της εθνικής ομάδας, Χ. Σαλούστρος εντυπωσίασε με την εκτελεστική του δεινότητα και πανηγύρισε κατακτώντας το τρόπαιο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ο κόσμος διασκέδασε με τον διαγωνισμό IKEA Shoot & Win που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να σουτάρει από την κερκίδα, βάζοντας καλάθια και κερδίζοντας πλούσιες δωροεπιταγές, ενώ ξεχωριστό τόνο και παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια του Stoiximan AegeanBall Festival πρόσφεραν οι cheerleaders Red Drops by Windoor & Island Packaging.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη