Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην BIT 2022

Πιστή στη στρατηγική της εξωστρέφειας για την προώθηση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε το “παρών” στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT του Μιλάνου, στοχεύοντας σε μια σημαντική αγορά-δεξαμενή επισκεπτών για τη χώρα μας, εκπροσωπούμενη από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνο Τουρισμού, Γιώργο Λεονταρίτη.

“Οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα πλουσιοπάροχα περίπτερα με τις ακριβές παραγωγές δεν αφορούν έναν προορισμό που αξιοποιεί το κάθε ευρώ που διατίθεται για την προώθησή του και έχει αποδείξει ότι διαθέτει αντανακλαστικά για να προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες. Η στροφή της Περιφέρειας στο ψηφιακό περιβάλλον είναι δεδομένη και αποδίδει, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος: Πρώτη Περιφέρεια σε όλους του δείκτες τουρισμού και για το 2021”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, συνοψίζοντας την παρουσία της στην έκθεση και συνεχίζει:

“Αυτό που έχει παραμείνει όμως ως όφελος από τη συμμετοχή των προορισμών στις εκθέσεις είναι η διά ζώσης επαφή των ανθρώπων του τουρισμού και η ενίσχυση σχέσεων με διαμορφωτές γνώμης. Όπως οι δημοσιογράφοι. Γι’ αυτό, στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετοχής της αποκλειστική συνέντευξη Τύπου για το Νότιο Αιγαίο με την παρουσία 40 Ιταλών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ιταλίας στο δικό της περίπτερο”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το περίπτερο του Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επί σαράντα χρόνια Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο Νικόλαος Σάκκαρης, ο Υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας Massimo Garavaglia, ο Πρόεδρος της έκθεσης ΒΙΤ Paolo Pizzocaro και ο συνεργάτης του, που ευχαρίστησαν το Νότιο Αιγαίο για την παρουσία του και εξέφρασαν την επιθυμία να ενταθεί η συνεργασία. Ακόμα, αποδοτικές υπήρξαν οι συναντήσεις του κου Λεονταρίτη και εκπροσώπων από τα νησιά με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιριών, εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας, κ.α.

Στην ίδια αισθητική και αρχιτεκτονική των τελευταίων ετών, το Νότιο Αιγαίο ήταν εκεί με περίπτερο που διατέθηκε σε δήμους και φορείς από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για την προβολή τους. Όπως συμβαίνει πάντα με τις εκθέσεις, το Νότιο Αιγαίο άνοιξε την πόρτα στους δήμους προσκαλώντας αυτούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, όσο δυναμικά οι ίδιοι επιλέξουν, διά των εκπροσώπων τους και με υλικό branding, παρέχοντάς τους χωρίς κόστος τη δυνατότητα να “συνομιλήσουν” με μια από τις κορυφαίες για τα νησιά μας αγορές.

“Αυτή η διά ζώσης επαφή με εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς και οι συναντήσεις για τη σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών με σημαντικούς παίκτες της αγοράς, ήταν και τα μείζονα οφέλη που αποκομίσαμε από την παρουσία μας στο Μιλάνο” δήλωσε κος Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως: “Κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της. Κάθε μέσο προβολής και προώθησης τα πλεονεκτήματά του. Ο πρωταθλητής γνωρίζει πώς να παίρνει από το καθένα το καλύτερο που έχει να του δώσει”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη