19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιτυχημένο το DGR 2022 στη Σαντορίνη

Share

Με μεγάλη επιτυχία και με 48 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/5/2022 η ετήσια εκδήλωση The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR), που διοργανώνεται και στη Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια, με την επιμέλεια και οργανωτική ευθύνη του κ. Πωλ Φερχάιεν.

Κλασικές μοτοσικλέτες με τους αναβάτες τους έδωσαν και φέτος το “παρών” στο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού για την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη και την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά. Το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στη Σαντορίνη υπέρ του σκοπού της εκδήλωσης είναι 2.973 ευρώ και οι δωρεές συνεχίζονται για έναν ακόμα μήνα εδώ. Τα χρήματα αυτά, όπως και όλα όσα συλλέγονται από τις κατά τόπους διοργανώσεις ανά τον κόσμο, θα διατεθούν υπέρ της παγκόσμιας έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη.

Από αριστερά: Σίμος Βογιατζής, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος
Από αριστερά: Λουκάς Λυγνός, Γιάννης Ακύλας, Φάνης Σιγάλας, Άρης Χλωρίδης

Η φετινή πορεία ξεκίνησε και κατέληξε στη Ζυθοποιία Φτέλος στον Καρτεράδο, ακολουθώντας τη διαδρομή Φτέλος – Οινοποιείο Βενετσανου – Μεγαλοχώρι – Πύργος – Έξω Γωνιά – Καμάρι – Μεσαριά – πλατεία Φηρών – Φτέλος. Μετά τον τερματισμό ακολούθησε πάρτι στους φιλόξενους χώρους της ζυθοποιίας, με ζωντανή ροκ μουσική από το συγκρότημα Los Volcanos.

Ο ουρολόγος Ανδρέας Βλάχος και ο διοργανωτής του DGR στη Σαντορίνη Πωλ Φερχάιεν

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο γνωστός ουρολόγος κος Ανδρέας Βλάχος έκανε και φέτος μια σύντομη ενημέρωση για τα θέματα υγείας του προστάτη, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη εξασφαλίζει την ίαση από τη νόσο.

Συμπληρωματικά, ο κος Βλάχος δήλωσε στο Atlantea: “Δράσεις ενημέρωσης του κοινού όπως το DGR μας βοηθούν να περάσουμε ένα σπουδαίο μήνυμα στην κοινωνία: ένας απλός προσυμπτωματικός έλεγχος του προστάτη μετά τα 50 μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές. Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στις ανεπτυγμένες χώρες και ο πιο συχνός καρκίνος στους άντρες. Αν και σε όλα τα στάδιά του έχουμε θεραπευτικές επιλογές, όσο πιο γρήγορα διαγνώσουμε την κακοήθεια, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να θεραπεύσουμε οριστικά τον άνδρα ασθενή μας”.

Η δράση Distinguished Gentelman’s Ride ξεκίνησε πριν 10 χρόνια στην Αυστραλία και σταδιακά έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο γεγονός, που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες κάθε χρόνο μέσα στον Μάιο. Στην Ελλάδα, ανάλογες βόλτες όπως της Σαντορίνης έγιναν φέτος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρχαία Ολυμπία, Βόλο, Ηράκλειο, Καβάλα, Πάτρα, Σάμο, Σέρρες, Χίο.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη