Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επιτυχημένο το πρώτο webinar με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ευελιξία, ενσυναίσθηση, κατανόηση και αλληλεγγύη οι λέξεις κλειδιά για την αποτελεσματικότερη προσαρμογή στις νέες συνθήκες

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1000 ατόμων και από τα 24 νησιά των Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 το πρώτο δωρεάν webinar που σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου. Η μεγάλη συμμετοχή αφενός φανερώνει την ανάγκη των κυκλαδικών επιχειρήσεων για έγκυρη και άμεση ενημέρωση σχετικά με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τουριστικό περιβάλλον, προκειμένου να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το άνοιγμα του τουρισμού, αφετέρου επιβεβαιώνει την στρατηγική απόφαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να συνεργαστεί με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που ασχολούνται με τον νευραλγικό τομέα του Τουρισμού προκειμένου να παράσχει στα μέλη του τη γνώση που προκύπτει από τις διεθνείς έρευνες και μελέτες για το μέλλον του Τουρισμού διεθνώς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος τόνισε πως η γνώση των νέων δεδομένων με τρόπο έγκυρο και επιστημονικό είναι ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν. “Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, όχι απαραίτητα ευχάριστοι” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο μέρος του webinar, η Δρ. Γεωργία Ζούνη, στην ομιλία της με θέμα “Προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα της πανδημίας: Προκλήσεις κι Ευκαιρίες για τις νησιωτικές επιχειρήσεις”, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε και να αναμένουμε το 2021. Υποστήριξε πως οι τάσεις θα είναι πολλές και διαφορετικές, με κοινό στοιχείο όλων την αναζήτηση της ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμβάλουν με τις αξίες και τους στόχους τους στη λύση των προβλημάτων όπως είναι η υγειονομική κρίση, θέτοντας στο επίκεντρο των δράσεών τους τον άνθρωπο. Η ευελιξία, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση και η αλληλεγγύη θα αποτελέσουν τις λέξεις κλειδιά για την αποτελεσματικότερη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Στο δεύτερο μέρος, η ψυχολόγος Υβόννη Παπαστεφάνου, στην ομιλία της με θέμα “Προτάσεις για μια δυναμική, ευέλικτη και δημιουργική αντιμετώπιση της κρίσης”, ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από μια παρατεταμένη περίοδο lockdown, που έβγαλε στην επιφάνεια τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας και παρουσίασε τα βήματα και τις μεθόδους για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους προκειμένου να αποκτήσουμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που απαιτείται για να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Τέλος, ο υπεύθυνος του τμήματος Νέων Τεχνολογιών, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παναγιώτης Θεοδωράκης παρουσίασε τα αμέσως επόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Έτσι σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινά την Τετάρτη 10 Μαρτίου ένας κύκλος δωρεάν webinar με θέμα “Ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων”, ενώ η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου συνεχίζεται με τον πιστοποιημένο κύκλο σπουδών, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες την εποχή της πανδημίας, με θέμα “Σύγχρονη Επιχειρησιακή Λειτουργία στις νέες συνθήκες”, διάρκειας 28 ωρών, ο οποίος ξεκινά την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. Δείτε περισσότερα για τον κύκλο σπουδών εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη